Communisten vieren feest

Jaarlijks wordt in Portugal het Festa do Avante georganiseerd, een samenkomst van aanhangers van de Partido Comunista Português, oftewel de communistische partij. Door de jaren heen is deze samenkomst uitgegroeid tot een enorm evenement waar tienduizenden Portugezen uit heel het land naar toe trekken. Het evenement vindt plaats op de Quinta da Atalaia in Seixal van 4-6 september. Het programma is bijzonder breed en uitgebreid: theater, exposities, sport, nijverheid, gastronomie, debatten en een heel veel muziek, waaronder natuurlijk het partijlied. Rond de vierduizend kameraden zijn al sinds 20 juni elk weekend bezig om het festivalterrein op te bouwen. Vooral de jongerentak van de partij is hierin actief, maar ook Jerónimo de Sousa zelf (de lijsttrekker) wil nog wel eens een spijker meeslaan. Nog eens twaalfduizend kameraden zullen tijdens de festiviteiten optreden als vrijwilliger.

Lees ook:Portugese boekenmarkten
Lees ook:Motorweekend in Faro weer begonnen
Lees ook:Uienfeest in Coimbra
Lees ook:Paastip: Prova do Folar in Guia
Lees ook:Boom Festival: spiritualiteit en duurzaamheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.