Elke vier minuten nieuwe werkloze

Dinheiro Digital meldde vandaag dat er in Portugal elke vier minuten een nieuwe werkloze bijkomt. Althans, dat was het gemiddelde van de periode augustus 2008 tot afgelopen maand. Afgelopen maand lagen de zaken iets anders, want toen was het elke negen minuten raak. Deze cijfers zijn gebaseerd op het aantal mensen dat zich inschreef bij één van de centros de emprego (een soort CWI zeg maar). In één jaar kwamen er zo meer dan 100.000 werklozen bij.

Het is verkiezingstijd, dus natuurlijk worden de werkloosheidscijfers van de afgelopen vier jaar onder de loep genomen. De conclusie daarvan is dat er sinds het aantreden van de huidige regering in 2005 17.176 meer werklozen staan ingeschreven (van 484.487 werklozen in 2005 tot 501.663 nu). Dit is echter duidelijk crisis-gerelateerd volgens de krant, want tot half 2008 nam de werkloosheid juist steeds meer af (tot een minimum van 381.776 in juli 2008). De verdrietige conclusie, aldus Dinheiro Digital: na vier jaar regeren zijn we weer terug bij af. De verkiezingsuitslagen van 27 september zullen uitwijzen of de PS hiervoor verantwoordelijk gehouden gaat worden…

Lees ook:Werkloosheid bereikt nieuw record
Lees ook:Duizend werklozen helpen bosbranden voorkomen
Lees ook:Vrouwen krijgen minder betaald dan mannen
Lees ook:Crisis brengt steeds meer vrouwen in prostitutie
Lees ook:“Een witte broek in januari duidt op geldgebrek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.