Portugal meest genereus in integratie politiek

De Verenigde Naties hebben bekend gemaakt dat Portugal´s integratie politiek als beste uit de bus is gekomen. Het onderzoek van de VN maakte deel uit van in totaal zestig onderzoeken die werden gehouden om te komen tot het Human Development Report 2009. In totaal werden 42 landen onder de loep genomen, waaronder Chili, Frankrijk, Duitsland, Canada en China.  Door middel van vragenlijsten werd bij migranten onderzocht hoe toegankelijk verschillende rechten en diensten voor hen zijn, zoals bijvoorbeeld toegang tot onderwijs, stemrecht en arbeidsvoorwaarden. Portugal behaalde uiteindelijk de hoogste score. Al eerder bleek uit onderzoek dat Portugal goede resulaten behaalt als het gaat om integratie, want in 2007 werd de tweede plaats behaald in een dergelijk onderzoek van de Migration Policy Group onder de landen van de Europese Unie.

De resultaten van het onderzoek staan in contrast met de mening van verschillende migranten associaties in Portugal. Zij noemen de omstandigheden waarin veel migranten verkeren “moderne slavernij” en houden regelmatig protestacties. Vooral de positie van 50.000 illegalen staat ter discussie. Volgens Isabel Pereira, één van de onderzoekers, is de immigratiepolitiek  nog altijd een grote uitdaging, omdat Portugal voorheen vooral een emigratieland was. De toestroom van de huidige aantallen migranten is een relatief nieuwe ervaring en het is moeilijk te zeggen wat exact de resultaten zullen zijn van de huidige politiek. Portugal heeft trouwens nog steeds meer emigranten dan immigranten: voor elke 15 migranten die binnenkomen vertrekken 100 Portugezen naar het buitenland.

Lees ook:Portugal blijft hoog scoren op integratie van migranten
Lees ook:Discriminatie bij seksuele geaardheid meest gangbaar
Lees ook:Portugezen hebben weinig hoop voor toekomst
Lees ook:Portugees gebruikt 109 liter water per dag
Lees ook:Portugal moet werken aan veiligheid voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.