Presidentsverkiezingen weinig spannend

Aanstaande zondag kiest Portugal een nieuwe president. Of eigenlijk dezelfde president, want alle peilingen wijzen er op dat de huidige president, Cavaco Silva, de strijd makkelijk zal winnen. Hij krijgt weinig tegenstand van zijn vijf concurrenten Fernando Nobre, Defensor Moura (beide onafhankelijke kandidaten), Francisco Lopes (PCP en Groenen), José Manuel Coelho (PND) en Manuel Alegre (PS en BE).

Cavaco Silva is de negentiende president van Portugal sinds de val van de monarchie in 1910. Hij staat aan het hoofd van Portugal sinds maart 2006 en wordt gesteund door de PSD en de CDS-PP. Als hij zijn ambtstermijn wil verlengen dient hij komende zondag meer dan vijftig procent van de stemmen te behalen. In de laatste peilingen stond hij op 59%, dus lijkt een tweede ronde niet nodig te zijn. Manuel Alegre staat op de tweede plaats met 22% van de stemmen. Daar waar de Portugezen voor de regering dus vooral stemmen op de socialisten, lopen de sociaal-democraten voorop als het gaat om de presidentsverkiezingen.

Lees ook:Geen wolkje aan de lucht voor Portugese president
Lees ook:Manuel Alegre neemt na 34 jaar afscheid van parlement
Lees ook:Verkiezingen in Portugal: een update
Lees ook:Nieuwe regering geïnaugureerd
Lees ook:Eerste peiling in Portugal brengt weinig verrassingen

Eén reactie op “Presidentsverkiezingen weinig spannend

  1. Guido

    Tja als niemand een andere president kiest zijn ze kennelijk tevreden met de huidige situatie….Mijn politiek is het niet, maar blijkbaar zijn de Portugezen tevreden…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.