Portugal blijft vriendje van Kadhafi

Gisteren gaf de Libische president Kadhafi zijn reactie op het mogelijke militaire ingrijpen van de VN in zijn land. Vanzelfsprekend had hij geen goed woord over voor de beslissing, maar desalniettemin voelt hij zich met enkele landen nog altijd verbonden. Portugal is één van die landen die hij als zijn vriend beschouwt, aldus Kadhafi. Dat de Portugese regering van mening is dat Kadhafi moet aftreden is volgens de Libische leider slechts het resultaat van de sterke propaganda waar Portugal aan wordt blootgesteld. Het is voor hem geen reden om de vriendschap tussen beide landen te verbreken.

De Portugese regering heeft inmiddels aangegeven geen deel te zullen nemen aan een eventueel militair ingrijpen. Volgens de Minister van Defensie liggen hieraan “politieke redenen” ten grondslag. Een militaire aanval op Libië zou in tegenspraak zijn met de nationale politieke belangen. Een voorbeeld hiervan zou de olielevering kunnen zijn; Libië levert vijftien procent van Portugal´s ruwe olie.

Lees ook:Politieke crisis door staatsbegroting 2011
Lees ook:Acht nieuwe gezichten in Portugese regering
Lees ook:Portugal op rand van politieke crisis?
Lees ook:Portugezen vertrouwen overheid niet
Lees ook:Politiek wankelt onder economische crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.