Paus Benedictus XVI naar Fátima

Gisteren werd bekend dat Paus Benedictus XVI komend jaar de feestelijkheden van 13 mei zal bijwonen in Fátima. In dit Portugese bedevaartsoord wordt jaarlijks de verschijning van Maria aan de drie herderskinderen herdacht. Kardinaal D. José Policarpo zei het nieuws zaterdag gehoord te hebben, maar hij moest het aanvankelijk nog geheim houden van het Vaticaan. De kardinaal zegt dat het slechts een kort bezoek van de Paus aan Portugal zal zijn. Mogelijk zal hij nog enige tijd in Lissabon doorbrengen, maar hij zal geen andere steden bezoeken, zoals Paus Johannes Paulus II eerder deed. Portugal werd in totaal vier keer eerder bezocht door een Paus. Drie van deze keren was het Paus Johannes Paulus II.

Lees ook:Route Paus bekend
Lees ook:Portugal viert 100 jaar Republiek
Lees ook:Paus wil Portugese stoel graag houden
Lees ook:Duizenden bedevaartgangers op weg naar Fátima
Lees ook:Pelgrims beginnen aan wandeling naar Fátima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.