Madeira krijgt eerste moskee

Gisteren werd de eerste moskee van de archipel Madeira geïnaugureerd in Santa Amaro. De president van de lokale regering, Alberto João Jardim, nodigde de aanwezigen van het islamitisch comité uit voor een diner.

Met deze nieuwe moskee komt het totaal van moskeeën in Portugal op vierendertig. Dit is een cijfer wat je niet direct zou verwachten omdat je in de media eigenlijk zelden iets hoort over islamitische inwoners van Portugal. In totaal wonen er ongeveer dertigduizend moslims in Portugal. In tegenstelling tot veel andere Europese landen komen ze niet zozeer uit de Maghreb, maar veelal uit de voormalige koloniën Mozambique en Guinée-Bissau. Meer recentelijk kwamen ook moslims uit India, Pakistan, Senegal en de Maghreb naar Portugal. De grootste islamitische gemeenschap bevindt zich in Lissabon, maar ook Porto, Coimbra en de Algarve hebben belangrijke gemeenschapppen.

Lees ook:Immigratie en conflict in Portugal
Lees ook:Portugal niet scheutig met ontwikkelingshulp
Lees ook:Portugal tweede op lijst van aantallen besmettingen Mexicaanse griep
Lees ook:Het goud van Salazar
Lees ook:Portugal zegt hulp bij repatriëring uit Egypte toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.