Duizenden bedevaartgangers op weg naar Fátima

Jaarlijks leggen rond deze tijd duizenden gelovigen de weg af naar het bedevaartsoord Fátima, om daar op 12 en 13 mei aanwezig te zijn voor de herdenking van de verschijning van de Maagd aan de drie herderskinderen. Dit jaar zullen nog meer mensen dan normaal de route bewandelen, want Paus Benedictus XVI zal bij de festiviteiten aanwezig zijn. De organisatie Movimento da Mensagem de Fátima (MMF) schat dat rond de vijfendertigduizend katholieken momenteel op weg zijn.

Veruit de meeste pelgrims (60-70%) loopt over de noordelijke route, want in het noorden leeft het geloof het meest. Dit jaar is echter ook de zuidelijke route veel drukker dan voorgaande jaren. Langs de route zorgen het Rode Kruis, de Portugese Associatie van Podologen en de Soevereine Militaire Hospitaal Orde van Malta voor assistentie aan de pelgrims. Verschillende gezinnen stellen hun huis beschikbaar om onderdak en voedsel te bieden.

Gisteren werd het slechte nieuws bekendgemaakt dat twee bedevaartgangers tijdens hun wandeling om het leven zijn gekomen, doordat een auto van de weg raakte en de wandelaars in de berm overreed. De slachtoffers waren een 22-jarige pas getrouwde en zwangere vrouw en een 57-jarige man. Een derde man raakte gewond en moest geopereerd worden.

Alles over het Santuário de Fátima vind je op de site. Informatie over het bezoek van de Paus aan Portugal vind je hier. Beide websites worden in het Engels aangeboden.

Lees ook:Pelgrims beginnen aan wandeling naar Fátima
Lees ook:Paus Benedictus XVI naar Fátima
Lees ook:Route Paus bekend
Lees ook:Prachtige wandeling in de Algarve: Fonte de Benémola
Lees ook:Weer aswolk problemen, maar Paus landt wel in Lissabon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.