Paus wil Portugese stoel graag houden

Na de mis in Porto, aan het einde van zijn vierdaagse bezoek aan Portugal, rustte Paus Benedictus XVI een minuutje of vijftien uit op de stoel die speciaal voor hem werd gemaakt. Dat moet hem goed bevallen zijn, want hij heeft gevraagd of de stoel overgebracht kon worden naar het Vaticaan. Een hele eer voor Audemaro Rocha, de architect die de stoel ontwierp, en Antarte (Rebordosa, Paredes), het bedrijf die de stoel maakte.

Het gaat om een stoel met moderne lijnen, van kastanjehout en rood leer, waarin het logo van de Paus werd verwerkt. Uiteraard wordt het verzoek van de Paus ingewilligd, dus de stoel zal op korte termijn naar Vaticaanstad vervoerd worden. Een replica van de stoel blijft in Portugal en zal de komende tijd getoond worden op de meubelbeurs in het Pavilhão Rota dos Móveis in Lordelo (Paredes).

Lees ook:Paus Benedictus XVI naar Fátima
Lees ook:Weer aswolk problemen, maar Paus landt wel in Lissabon
Lees ook:Hoogtepunt bosbranden afgelopen zaterdag
Lees ook:Voetballers op bezoek bij de Paus
Lees ook:Route Paus bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.