Gelovigen ontstemd over verlies van pastoor

In het hart van de Portugese Katholieke Kerk, Braga, is een hoop oproer ontstaan door het afzetten van pastoor Peixoto Lopes de Fafe door de bisschop van Braga, D. Jorge Ortiga. De gelovigen van de parochie Fafe willen niets weten van het vertrek van hun pastoor en zijn met honderden naar het bisschoppelijk paleis getrokken om hun ongenoegen kenbaar te maken.

De bisschop beargumenteert zijn keuze door te zeggen dat het belangrijk is dat een pastoor nu en dan rouleert. Na vijfentwintig jaar in Fafe zou zo´n wissel nu nodig zijn, aldus D. Jorge Ortiga. De bijna zevenduizend handtekeningen die hem werden aangeboden om de beslissing ongedaan te maken deden hem niet van mening veranderen. De parochianen, ontstemd over het feit dat hun mening geen rol speelt, overwegen het nu hogerop te zoeken, desnoods tot aan het Vaticaan.

Lees ook:Kredietwaardigheid Portugal opnieuw verlaagd
Lees ook:Bisschoppen tegen uitdelen condooms op scholen
Lees ook:Seksueel misbruik in Katholieke Kerk: tien Portugese paters beschuldigd
Lees ook:Katholiek bedevaartsoord beklad met islam gerelateerde graffitis
Lees ook:Portugal blijft vriendje van Kadhafi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.