Nieuwe trainer Benfica bekend

Foto: J-Cornelis (Flickr)

Nadat de Spanjaard Quique Flores (Enrique Sánchez Flores) en het Benfica bestuur in overeenstemming waren gekomen over zijn aftreden was het zoeken naar een vervangend trainer voor de Portugese club. Vandaag bevestigde Benfica dat Jorge Jesus, huidig trainer van Sporting Braga, voor de komende twee seizoenen zal gaan tekenen. Jorge Jesus heeft vele Portugese clubs getraind, maar nog geen grote prijzen op zijn naam staan.

Benfica wijzigt de laatste jaren met grote regelmaat van trainer. De laatste trainer die meer dan één seizoen aanbleef was Jose Antonio Camacho (2002/2003 en 2003/2004). Ronald Koeman probeerde het in 2005/2006, maar behaalde ook geen grote successen. De laatste keer dat Benfica landskampioen werd was onder de Italiaan Trapattoni in 2005. Voor enig Europees succes moeten we terug naar de jaren tachtig, toen twee keer de finale van de Champions League en één maal die van de UEFA cup werd behaald.

Lees ook:Benfica landskampioen van Portugal
Lees ook:FC Porto verovert landskampioenschap
Lees ook:Benfica zonder Portugezen wint in Amsterdam
Lees ook:Rellen voorafgaand aan Portugese bekerfinale
Lees ook:Benfica te zien in Amsterdam Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.