Wielrennen: Volta a Portugal begonnen

Gisteren werd in Lissabon het startsein voor de wielerronde Volta a Portugal gegeven. In een 2,4 km tellende proloog dwars door de hoofdstad, uiteindelijk gewonnen door Cândido Barroso, werd het evenement geopend. Vandaag wordt de eerste van tien etappes gereden tussen Caldas da Rainha en Castelo Branco. Met 228,7 km is dit de langste etappe. Naast de zes nationale teams doen ook negen internationale teams mee aan de Volta. Favorieten voor de overwinning zijn de Spanjaard David Blanco van team Palmeiras Resort-Prio (en winnaar in 2006 en 2008), de Spanjaard Hector Guerra van Liberty Seguros en tenslotte de jonge Portugees Tiago Machado van Madeinox-Boavista. Het evenement wordt voor de 71e keer gehouden en duurt nog tot 16 augustus. Portugees lezenden vinden alle info op de site van de Volta, of op de site van Radio Renascença.

Lees ook:Nuno Ribeiro wint wielerronde van Portugal
Lees ook:Twee Nederlanders in Ronde van Portugal
Lees ook:Benfica zonder Portugezen wint in Amsterdam
Lees ook:Tour de France: de Portugezen
Lees ook:Vijf World Travel Awards voor Portugal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.