Benfica pakt leiding in Liga Sagres

Hoera, het is zover: Benfica heeft de leiding overgenomen in de Portugese competitie. Het was even geduld hebben totdat Braga een steek zou laten vallen, maar dat gebeurde dan toch eindelijk dit weekend. Braga verloor kostbare punten door een gelijkspel tegen Rio Ave. Benfica daarentegen draaide haar hand niet om voor Nacional, toch een zware tegenstander. De águias zetten de recente gewoonte tot het maken van heel veel doelpunten gewoon voort: drie doelpunten van Cardozo, twee van Saviola, één van Nuno Gomes en slechts één aan de kant van Nacional brachten de eindstand op 6-1. Deze score brengt het totaal op 47 doelpunten in 14 wedstrijden. De Portugese pers spreekt al over de “Orkaan Benfica“.

Wie weet kan Benfica eindelijk weer eens de landstitel pakken dit jaar (de laatste keer was seizoen 2004/2005). Veel te vroeg natuurlijk om er iets over te zeggen met nog 22 wedstrijden te gaan, maar alvast een beetje dromen kan geen kwaad. Wat in ieder geval een zeer belangrijke wedstrijd gaat worden is die van komende zaterdag, als Benfica moet aantreden tegen Braga.

Lees ook:Benfica landskampioen van Portugal
Lees ook:Sporting blijft achter bij rest
Lees ook:Benfica naar kwartfinale Europa League
Lees ook:Benfica op goede spoor
Lees ook:Landskampioenschap nog niet in handen van Benfica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.