Rellen voorafgaand aan Portugese bekerfinale

Om kwart over zeven Portugese tijd wordt vanavond de finale van de Taça da Liga, oftewel de bekerfinale, gespeeld. FC Porto en Benfica zullen in het Estádio do Algarve in Loulé om deze titel strijden. De aanhangers van beide clubs reisden vanochtend af naar het zuiden van het land om de wedstrijd bij te wonen en kwamen elkaar tegen bij een tankstation ter hoogte van Alcácer do Sal. Dit leidde tot rellen.

Vier bussen met Porto-aanhangers maakten een stop bij het tankstation langs de snelweg en zagen verschillende Benfica-supporters er hun auto´s voltanken. Het verhaal gaat dat de Porto-aanhangers daarop de confrontatie zochten en de “tegenstanders” begonnen te schoppen. Anderen gooiden ondertussen met stenen naar voorbijkomende auto´s van Benfica-supporters. Zowel de politie als verschillende ambulances moesten ter plaatse verschijnen. Volgens een getuige sloegen sommige mensen op de vlucht en konden auto´s niet meer tanken. De onrusten begonnen rond een uur of elf en zouden twee uur later zijn beëindigd. Er is niet bevestigd of er gewonden of arrestaties waren.

De Taça da Liga, ook wel Carlsberg Cup genoemd, wordt voor de derde keer gespeeld. Benfica won de titel vorig jaar. Als ze ook deze editie weten te winnen is dat voor trainer Jorge Jesus de allereerste titel die hij wint. De eerste Taça da Liga ging naar Vitória de Setúbal. In beide voorgaande edities werd er gewonnen na strafschoppen.

Lees ook:Benfica wint beker
Lees ook:Benfica wint beker, maar viert geen feest
Lees ook:Benfica wint derby
Lees ook:Drie maal gelijkspel bij start Portugese Liga
Lees ook:Benfica landskampioen van Portugal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.