Maakt Ronaldo nog kans tegen Messi?

Na het Champions League duel deze week tussen Barcelona en Arsenal lijkt er geen twijfel meer over mogelijk: Lionel Messi is de beste voetballer ter wereld. De afstand met Cristiano Ronaldo wordt steeds groter. Maar als Ronaldo nog iets wil bewijzen dan heeft hij vanavond zijn kans. De kraker Real Madrid-FC Barcelona  is voor Ronaldo bij uitstek de gelegenheid om te imponeren. Maar kan hij dat wel?

Verschillende onderzoeken hebben Ronaldo en Messi met elkaar vergeleken. De Portugese krant Diário de Notícias vergeleek de doelpunten van beide voetballers gedurende de Spaanse competitie dit jaar. Hieruit bleek dat Messi meer scoort (26 doelpunten in 27 wedstrijden) dan Ronaldo (18 doelpunten in 21 wedstrijden). Negentien maal scoorde Messi met de linkervoet, vier maal met de rechter en drie maal met het hoofd. Ronaldo, hoewel drie centimeter langer, scoorde twee maal met het hoofd, dertien keer met de rechtervoet en drie maal vanuit een vrije trap. Van de linkervoet van de Portugees heeft de tegenstander dus weinig te vrezen.

De universiteit van Coruña onderzocht de mate waarin beide voetballers bijdragen in een aanvallende actie van hun clubs. Ook hier won Messi, want hij is betrokken bij tachtig procent van de aanvallen, terwijl Ronaldo blijft steken op 66%. Tot de veertiende competitiewedstrijd was dit slechts 55%. Volgens een docent die betrokken was bij het onderzoeken zijn deze uitslagen voor beide voetballers zeer hoog. Verder blinken ze uit in snelheid en techniek.

Op de sympathie-meter valt er door CR waarschijnlijk niet meer te winnen van Messi, maar wie weet kan hij op voetbalgebied nog iets laten zien vanavond. Hij heeft er in ieder geval zin in, verklaarde de Portugees aan de pers. El Clásico wordt vanavond gespeeld in het Estadio Santiago Bernabéu van Madrid.

Lees ook:Portugal verliest van Argentinië
Lees ook:De doelpunten van Cristiano Ronaldo
Lees ook:Ronaldo niet in droomelftal Champions League
Lees ook:Benfica pakt leiding in Liga Sagres
Lees ook:Sporting blijft achter bij rest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.