Benfica landskampioen van Portugal

Het bleef spannend tot de allerlaatste wedstrijd, maar nu is het dan eindelijk zover: Benfica is landskampioen!! De afstand met de nummer twee, Sporting Clube de Braga, bleef groot genoeg na de 2-1 winst in het Estádio da Luz tegen Rio Ave. Maar liefst vierenzestigduizend Benfiquistas keken live toe hoe voor de tweeëndertigste keer de de landstitel werd gewonnen.

Naast de kampioenstitel was er voor de Paraguayaan Oscar Cardozo ook de Bota de Ouro, de gouden schoen voor de topscorer van het seizoen. Dankzij de twee doelpunten van vandaag versloeg hij FC Porto speler Falcão met één doelpunt.

De aanhangers van Braga vlogen met drie vliegtuigen vol naar Funchal (Madeira) voor hun wedstrijd tegen Nacional, maar het mocht niet baten. Ook al had Benfica geen punten gepakt tegen Rio Ave, dan nog zou Sporting de Braga niet de titel hebben gewonnen, want zij speelden in hun wedstrijd gelijk met 1-1. Hiermee bleef de historische allereerste titel voor de arsenalistas uit.

Benfica feitjes:
- Trainer: Jorge Jesus (voormalig trainer van Sporting Braga)
- President: Luís Filipe Vieira
- Bijnamen: Águias, Encarnados of Glorioso
- Mascotte: Vitória de Arend
- Resultaten voorgaande jaren: 3e, 4e en 3e plaats
- Laatste landstitel: 2004/2005
- Benfica won dit seizoen ook de Taça da Liga (de beker)

Lees ook:Landskampioenschap nog niet in handen van Benfica
Lees ook:FC Porto ongeslagen landskampioen
Lees ook:FC Porto verovert landskampioenschap
Lees ook:Portugese clubs opnieuw succesvol in Europa League
Lees ook:Benfica naar kwartfinale Europa League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.