Rennen voor Portugal

De Portugezen zullen tijdens het WK voetbal ongetwijfeld weer massaal hun vlaggen buiten hun huizen en auto´s hangen om hun steun aan het Portugees elftal te betuigen. Als één man achter de selectie, dat is ook het idee dat drie vrienden hadden toen zij een plan bedachten om de saamhorigheid aan te wakkeren. Vandaag zijn ze in Faro begonnen aan een tiendaagse hardlooptocht van het zuiden naar het noorden van Portugal, ter ere van de selecção. Een tocht van totaal 1055 kilometer.

António Piedade (43), Luís Lima (45) en Paulo Dias (38), gesponsord door het bedrijf BetClic,  zullen in hun tiendaagse missie verschillende plaatsen in Portugal aandoen om de bevolking aan te sporen het Portuges elftal te steunen. In de grotere steden zullen zij ontvangen worden door vertegenwoordigers van de lokale autoriteiten, die een getuigschrift zullen ondertekenen. Dit getuigschrift zal door de drie amateur atleten uiteindelijk aan de Portugese selectie worden aangeboden tijdens hun trainingskamp in Covilhã.

De mannen zullen onder meer in de steden Faro, Évora, Lissabon, Figueira da Foz, Aveiro, Porto, Braga en Bragança komen. Volgens een estafette systeem loopt elke man rond de veertig kilometer per dag. Op de website www.correrporportugal.sapo.pt kun je precies zien welke route er gelopen wordt, wat ze onderweg meemaken en natuurlijk de steunbetuigingen van de rest van het volk.

Lees ook:Lissabon en Porto op Google Street View
Lees ook:Portugal treft Bosnië in play-offs
Lees ook:Positie Portugese bondscoach uitzichtloos
Lees ook:Nieuw kabinet zet plannen hogesnelsheidslijn voort
Lees ook:Nani verlaat Zuid-Afrika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.