Paulinho wint tiende etappe tour

De Portugese renner Sérgio Paulinho kwam zojuist als eerste over de finish  in Gap, tijdens de tiende etappe van de Tour de France (Chambery-Gap, 179 kilometer). Hij wist de Wit-Rus Vasil Kirjenka maar net achter zich te houden op de eindstreep.

Paulinho, werelkampioen junioren in 2002, is de zoon van een voormalig wielrenner, Jacinto Paulinho. In Athene wist hij het zilver te winnen tijdens de Olympische Spelen en tijdens de Vuelta van 2006 won hij een etappe. Nu rijdt hij voor het Radioschack team van Lance Armstrong, wat wel een feestje kan gebruiken.

Lees ook:Tour de France: de Portugezen
Lees ook:Portugees goud op EK indoor atletiek
Lees ook:Portugese deelnemer aan Olympische Spelen finisht als laatste
Lees ook:Portugal misschien toch naar WK Zuid-Afrika
Lees ook:Eén Portugees naar winterspelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.