Sporting maakt zich op voor afscheid Liedson

In 2003 verruilde Liédson da Silva Muniz het Braziliaanse Corinthians voor het Portugese Sporting. Nu hij bezig is aan zijn achtste seizoen voor de voetbalclub uit Lissabon vindt hij het mooi geweest. Vrijdag zal hij zijn laatste wedstrijd spelen, om vervolgens terug te keren naar Corinthians in São Paulo.

Liedson werd geboren in Cairu, Bahia (Brazilië). Hij werd pas op zijn tweeëntwintigste voetballer, nadat hij zeven andere baantjes had gehad, waaronder vakkenvuller in de supermarkt. Heel even leek het erop dat hij terug zou keren naar de lege vakken, toen hij bijna werd ontslagen bij de club Flamengo na een belangrijke goal niet te hebben gemaakt. Hij mocht echter door en schopte het uiteindelijk tot topscorer van de Portugese competitie in de 21e eeuw.

Liedson was in twee seizoenen topscorer van de Liga: in 2004-2005 scoorde hij 24 goals en in seizoen 2006-2006 waren vijftien goals voldoende voor die eer. In de afgelopen zeven seizoenen won hij met Sporting twee maal de Taça de Portugal en twee maal de Supertaça (wedstrijd tussen de winnaar van de Liga en de winnaar van de Taça). Het landskampioenschap won hij echter nooit. Hij speelde totaal 313 wedstrijden, waarin hij maar liefst 170 keer een doelpunt maakte.

In 2009 werd hij, na naturalisatie, opgenomen in de selectie van het Portugees elftal. De kwalificatie voor het WK in Zuid-Afrika ging bijzonder slecht en toenmalig bondscoach Queiroz hoopte dat Liedson redding kon bieden. Nu, pas anderhalf jaar later, gaat de nieuwbakken Portugees terug naar zijn vaderland.En het Portugees elftal? De nieuwe bondscoach Paulo Bento (voormalig trainer van Sporting) heeft Liedson niet uitgenodigd voor de wedstrijd tegen Argentinië komende woensdag. Dit zou echter niet betekenen dat de Braziliaan er voorgoed uit ligt. Volgens Bento blijft hij Liedson volgen en is een toekomstige oproep niet uitgesloten.

Komende vrijdag speelt Liedson in Alvalade zijn laatste wedstrijd voor Sporting. Hij hoopt dat er een vol stadion zal zijn om afscheid van hem te nemen. Corinthians betaalde overigens 25 miljoen om de aanvaller weer terug in São Paulo te krijgen.

Lees ook:Trainer van Sporting neemt ontslag
Lees ook:Sporting ruilt Paulo Sérgio voor José Couceiro
Lees ook:Braziliaan Liedson uitgenodigd voor Portugees elftal
Lees ook:De vierentwintig van Queiroz
Lees ook:Sporting stelt teleur tegen Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.