Benfica wint derby

In de twintigste speelronde van de Liga Zon Sagres werd vandaag de derby Sporting – Benfica gespeeld. De twee rivaliserende clubs uit Lissabon vochten het duel uit in het “Alvalade” stadion, maar met weinig succes voor de thuisclub. Benfica won vrij eenvoudig met 2-0 dankzij goals van Salvio en Gaitan. Benfica hield nog in de eerste helft slechts tien spelers over, na twee gele kaarten voor Sidnei, maar Sporting kon niet profiteren.

De stand in de Portugese competitie is daarmee niet heel veel anders geworden. Nummers één, twee en drie zijn  nog altijd respectievelijk FC Porto, Benfica en Sporting. Benfica heeft het verschil met FC Porto op acht punten kunnen houden en Sporting zag de achterstand op de koploper vergroot worden naar drieëntwintig punten. Er zijn nog tien partijen te spelen, dus er zou nog het één en ander kunnen veranderen. De volgende grote wedstrijd is op 3 april, als Benfica in het “Estádio da Luz” FC Porto ontvangt.

Lees ook:Portugese Liga al zo goed als beslist
Lees ook:Landskampioenschap nog niet in handen van Benfica
Lees ook:Drie maal gelijkspel bij start Portugese Liga
Lees ook:Sporting blijft achter bij rest
Lees ook:Benfica pakt leiding in Liga Sagres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.