Portugees succes in Europa League

Niet alle Portugese clubs wisten deze week de achtste finales van de Europa League te behalen, maar met drie van de vier zou ik het toch een succesvolle week voor het Portugese voetbal willen noemen. FC Porto verloor gisteren weliswaar thuis met 1-0 van Sevilla, maar plaatste zich toch voor de volgende ronde, dankzij de 2-1 winst in Sevilla.

Braga nam het in eigen stadion op tegen Lech en wist ook een plek bij de laatste 16 te veroveren door met 2-0 te winnen. Benfica tenslotte wist hetzelfde resultaat te behalen tegen Stuttgart en doet ook  nog mee in Europa. De enige club die het niet haalde was Sporting. De club uit Lissabon nam afscheid van het Europees voetbal na een 2-2 gelijkspel tegen de Rangers uit Schotland. In Lissabon was het eveneens gelijkspel, maar 1-1, dus mag Sporting niet door.

Lees ook:De stand van zaken voor de winterstop
Lees ook:Drie maal gelijkspel bij start Portugese Liga
Lees ook:Trainer van Sporting neemt ontslag
Lees ook:Portugese clubs opnieuw succesvol in Europa League
Lees ook:FC Porto verovert landskampioenschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.