Sporting ruilt Paulo Sérgio voor José Couceiro

Gisteren werd bekend gemaakt dat trainer Paulo Sérgio niet verder mag bij Sporting. Na het 2-2 gelijkspel tegen de Glasgow Rangers afgelopen donderdag, waardoor de achtste ronde van de Europa League niet werd gehaald, begonnen onmiddellijk de onderhandelingen tussen trainer en club om de samenwerking te beëindigen. Daar Paulo Sérgio een contract had tot 2012 moest Sporting met 600.000 euro over de brug komen om van de trainer af te kunnen komen.

De nieuwe trainer van de leões is José Couceiro (zie foto), die tot het einde van het seizoen is aangesteld. Deze 48-jarige Portugees trainde eerder al onder meer FC Porto, het Portugese onder 21 elftal en het Turkse Gaziantepspor. Couceiro was tot op heden algemeen directeur bij Sporting en voelde aanvankelijk weinig voor het trainerschap. Onder druk en na het verkrijgen van een aantal garanties accepteerde hij toch en zal vanaf maandag de leiding overnemen.

Lees ook:Sporting: Van Basten of Rijkaard?
Lees ook:Trainer van Sporting neemt ontslag
Lees ook:Sporting maakt zich op voor afscheid Liedson
Lees ook:De vierentwintig van Queiroz
Lees ook:FC Porto verovert landskampioenschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.