Portugese clubs opnieuw succesvol in Europa League

Vorige week was er niets dan lof voor de drie overgebleven Portugese teams in de Europa League. Ze wonnen allemaal en zeker niet van de minste tegenstanders. Vanavond speelden FC Porto, Sporting Braga en Benfica de return tegen respectievelijk CSKA Moskou, Liverpool en Paris Saint Germain. Daar waar Nederland alleen nog doorgaat met FC Twente en PSV, boekten de Portugezen opnieuw veel succes. Alle drie clubs plaatsten zich bij de laatste acht.

Benfica wist niet te winnen in Parijs, maar had voldoende aan een gelijkspel na de 2-1 overwinning vorige week. Na een goal van Gaitán in de zevenentwintigste minuut wist PSG nog terug te komen tot 1-1, maar met deze eindstand is het Benfica die naar de kwartfinale van de Europa League gaat.

In Porto speelde FC Porto een comfortabele thuiswedstrijd. Na de 1-0 winst in Moskou werd vandaag opnieuw gewonnen en dus plaatsten de dragões zich relatief eenvoudig. Goals waren er aan de zijde van Porto van Hulk (1´) en Guarín (24´), terwijl CSKA bleef steken op één treffer van Tosic.

In Liverpool stond Braga voor een moeizame opdracht. Thuis werd vorige week weliswaar met 1.0 gewonnen, maar daarmee was de volgende ronde nog zeker niet veiliggesteld. Liverpool wist echter niet door de verdediging van de aguias te komen en de stand bleef 0-0. Hiermee stelde ook Braga een plek in de kwartfinales veilig.

Lees ook:Benfica landskampioen van Portugal
Lees ook:FC Porto ongeslagen landskampioen
Lees ook:Portugees succes in Europa League
Lees ook:Drie maal gelijkspel bij start Portugese Liga
Lees ook:Landskampioenschap nog niet in handen van Benfica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.