Sporting: Van Basten of Rijkaard?

In de strijd om het presidentschap van voetbalclub Sporting de Lisboa zetten de kandidaten mogelijk nieuwe trainers in om stemmen te winnen. Na het vertrek van Paúlo Sérgio zal vanaf komend seizoen een nieuwe trainer nodig zijn bij de club in Lissabon. Elke presidentskandidaat probeert met een imposante naam te komen, om op die manier meer kans te maken op het presidentschap van de club. Zo presenteerde José Dias Ferreira enige tijd geleden Frank Rijkaard als de nieuwe coach van Sporting. Daar is nu de naam van Marco van Basten bijgekomen, aangedragen door kandidaat Bruno de Carvalho.

Een peiling onder de leden van de Portugese voetbalclub dit weekend wees uit dat Bruno de Carvalho voorlopig op de eerste plaats staat. Met 42,6% maakt hij een goede kans om te winnen op 26 maart. De peiling vond plaats op de dag dat Marco van Basten door Carvalho werd genoemd als nieuwe trainer, wat dus mogelijk zijn effect heeft gehad op de uitslag. Twee weken geleden stond Carvalho nog op slechts 25,2%.

De tweede plaats is voor Godinho Lopes met 18,5%. Er gingen geruchten dat hij Domingos Paciência, de huidige trainer van Sporting de Braga, binnen zou halen als hij president wordt van Sporting, maar Domingos wil dit tot op heden nog niet bevestigen. Frank Rijkaard´s kansen lijken klein, want José Dias Ferreira blijft steken op 4,6% en neemt daarmee de vierde plaats in na Pedro Baltazar.

Lees ook:Weinig steun voor hertelling stemmen bij Sporting
Lees ook:FC Porto verovert landskampioenschap
Lees ook:Trainer van Sporting neemt ontslag
Lees ook:Sporting ruilt Paulo Sérgio voor José Couceiro
Lees ook:Nieuwe trainer Benfica bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.