Portugese Liga al zo goed als beslist

De situatie in de Portugese Liga Zon Sagres is de laatste weken redelijk constant gebleven en het is dan ook een vrij saaie competitie te noemen. Na 24 wedstrijden blijft FC Porto comfortabel op de eerste plaats met maar liefst 22 gewonnen wedstrijden en twee maal een gelijk spel. Aan de Benfica de taak om bij te blijven, wat dankzij de 5-1 overwinning gisteren op Paços de Ferreira goed lukte.

Desondanks blijft er tussen Benfica en FC Porto een gat van dertien punten bestaan, wat met nog vijf wedstrijden te gaan zeer waarschijnlijk niet zal worden ingelopen. Daarmee lijkt het er op dat de encarnados hun landstitel zullen moeten inleveren dit jaar. De tweede plaats komt voor Benfica nauwelijks in gevaar, want de nummer drie, Sporting, staat momenteel zeventien punten achter.

De finale van de “bwin cup”, oftewel de bekerfinale zal op 23 april worden gespeeld tussen Benfica en Paçõs de Ferreira. Als de encarnados eenzelfde spelletje spelen als gisteren zullen ze in ieder geval met één beker naar huis gaan dit seizoen.

Lees ook:Benfica naar kwartfinale Europa League
Lees ook:FC Porto ongeslagen landskampioen
Lees ook:Landskampioenschap nog niet in handen van Benfica
Lees ook:Benfica landskampioen van Portugal
Lees ook:Benfica pakt leiding in Liga Sagres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.