Weinig steun voor hertelling stemmen bij Sporting

Niet Van Basten, niet Rijkaard, maar Domingos Paciência lijkt de nieuwe trainer van Sporting te gaan worden. Als er nog een sprankje hoop was voor Van Basten door de oproep tot een hertelling, dan lijkt deze vandaag langzaamaan weg te ebben. Buiten het kamp van presidentskandidaat Bruno de Carvalho lijkt niemand te zitten wachten op een hertelling.

De andere kandidaten zien er geen noodzaak toe, aangezien ze geen enkele onregelmatigheid hebben waargenomen tijdens de telling en ook de clubleiding ziet geen reden het verzoek van Bruno de Carvalho in te willigen. Hoewel het verschil zeer klein was (slechts 360 stemmen, dus 0,4% van het totaal aantal stemmen), is het nog altijd een democratische overwinning, aldus Abrantes Mendes.

Tijdens de urenlange durende telling zaterdagavond liep de spanning onder de clubleden en aanhangers steeds meer op. Toen uiteindelijk Godinho Lopes als winnaar naar buiten kwam, barstte een groot deel van de menigte in woede uit. Pogingen van de beveiliging om de winnaar veilig  naar het podium te brengen waren tevergeefs. Zijn eerste toespraak als President van Sporting moest verplaatst worden naar de perszaal, omdat Lopes niet veilig was in de flessen gooiende mensenmenigte.

De directie van Sporting houdt vast aan de verkiezingsuitslag, maar realiseert zich het gevaar van een interne strijd binnen de club. Daarom wordt volop opgeroepen tot eenheid, in het belang van Sporting. Of de aanhangers van Bruno de Carvalho, de “brunistas“, zich zo makkelijk bij de uitslag zullen neerleggen is nog maar de vraag.

Lees ook:Sporting: Van Basten of Rijkaard?
Lees ook:Portugezen kiezen voor sociaal-democraten
Lees ook:Presidentsverkiezingen weinig spannend
Lees ook:Landskampioenschap nog niet in handen van Benfica
Lees ook:De vierentwintig van Queiroz

Eén reactie op “Weinig steun voor hertelling stemmen bij Sporting

  1. Guido

    Als de leden en supporters zich nou net zo druk maken om de politiek en hun arbeidsomstandigheden zoals ze dat doen om hun voetbalclub. Dan zou het nu super gaan met alle Portugezen.Ik heb het gevoel dat de aandacht een beetje verkeerd is verdeeld in mijn geliefde Portugal…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.