Benfica wint beker, maar viert geen feest

De Taça de Liga is een bekerstrijd tussen clubs van zowel de eredivisie als de eerste divisie in Portugal, die sinds seizoen 2008/2009 wordt gespeeld. Gisteren won Benfica met 2-1 van Paços de Ferreira in de finale van de Taça de Liga, maar er was sprake van weinig vreugde na afloop. Hoewel de encarnados de beker voor derde keer op rij wonnen heerste een gedeprimeerde sfeer.

Het gematigde enthousiasme van Benfica´s spelers heeft alles te maken met de grote afstand waarop Benfica zich in het landskampioenschap bevindt van koploper FC Porto. De club uit Porto verloor nog geen wedstrijd in de Liga Sagres en is al enige tijd zeker van het kampioenschap. Daarnaast werd door Benfica afgelopen woensdag een pijnlijke nederlaag geleden tegen hetzelfde FC Porto in de strijd om de Taça de Portugal. Hierdoor werd een volgende bekerfinale misgelopen door de club uit Lissabon.

Benfica is dus voor dit seizoen alleen nog in de race voor de Europa Leauge. Komende donderdag wordt in deze strijd thuis gespeeld tegen het eveneens Portugese Sporting de Braga. FC Porto is echter ook in deze competitie nog aanwezig  en zal donderdag aantreden tegen het Spaanse Villareal.

Lees ook:Drie maal gelijkspel bij start Portugese Liga
Lees ook:Rellen voorafgaand aan Portugese bekerfinale
Lees ook:Landskampioenschap nog niet in handen van Benfica
Lees ook:FC Porto ongeslagen landskampioen
Lees ook:Benfica wint derby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.