FC Porto ongeslagen landskampioen

Daar waar het in Nederland tot een ongekende climax moest komen in de laatste wedstrijd van het seizoen, was de uitslag in Portugal al lang en breed bekend. De enige vraag die nog over bleef: lukt het André Villas-Boas zijn dragões ongeslagen naar de landstitel te brengen? Antwoord: ja. Gisteren zette FC Porto het landskampioenschap officieel op zijn naam door op Madeira met 2-0 van Marítimo te winnen.

Maar liefst achtentwintig keer won FC Porto dit seizoen en twee maal werd gelijkgespeeld. Slecht één keer in de geschiedenis van het Portugese voetbal lukte het een club ongeslagen te blijven gedurende de gehele competitie. Dat was het Benfica onder Jimmy Hagan in seizoen 1972/1973. Dit jaar bleef Benfica op de tweede plaats steken, op eenentwintig punten afstand van de winnaar. Topscorer in Portugal is Hulk (FC Porto), met drieëntwintig treffers. De tweede plaats wordt gedeeld door Falcão (FC Porto) en João Tomás (Rio Ave) die beiden zestien keer het doel wisten te vinden.

De laatste wedstrijden gisteren maakten eveneens bekend welke Portugese clubs volgend jaar Europees voetbal gaan spelen. Dit worden FC Porto, Benfica, Sporting, Braga, Vitória Guimarães en Nacional. Voordat de clubs zich daar op kunnen richten is er nog één wedstrijd om dit seizoen mee af te sluiten: de finale van de Europa League, komende donderdag tussen FC Porto en Braga in Dublin.

Lees ook:Benfica landskampioen van Portugal
Lees ook:De stand van zaken voor de winterstop
Lees ook:Benfica naar kwartfinale Europa League
Lees ook:Benfica wint beker, maar viert geen feest
Lees ook:Landskampioenschap nog niet in handen van Benfica

Eén reactie op “FC Porto ongeslagen landskampioen

  1. Martin

    Als ze UEFA cup ook winnen hebben ze TOP jaar achter de rug

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.