Tour de France: de Portugezen

De Tour de France: vijf etappes zitten erop. Vandaag staat de zesde en langste etappe op het programma. Doen er eigenlijk nog Portugezen mee aan de tour? Jazeker, hoewel het er slechts twee zijn: Rui Costa en Sergio Paulinho.

In het Spaanse team van Movistar komen we Rui Costa tegen, de huidige nummer 73 van het klassement, op 3 minuut 36 van de gele trui. Met zijn vierentwintig jaar is hij een jonge renner, die in 2008 en 2009 door een Portugees wielertijdschrift werd uitgeroepen tot de beste Portugese wielrenner. De krant “Record” noemde hem de beste Portugese wielrenner van het laatste decennium. In oktober 2010 was hij betrokken bij een dopingschandaal, maar uiteindelijk werd de afwijkende uitslag geweten aan de verontreiniging van een voedingssupplement. Tijdens de eerste etappe van deze tour kwam Costa ten val, waarbij hij verwondingen opliep aan zijn knie. Hij doet dit jaar voor de derde keer mee en tipte voorafgaand aan de tour onze eigen Robert Gesink als mogelijke winnaar.

En dan is er nog Sérgio Paulinho, deel van het Amerikaanse Radioshack en de nummer 131 van het moment. Hij heeft 9 minuut 20 goed te maken op de Noor Thor Hushovd. Je herkent deze wereldkampioen junioren (2002) aan de 77 op zijn tenue. Tijdens de Olympische Spelen in Athene won hij een zilveren medaille en hij won ooit een etappe in de Ronde van Spanje. Vorig jaar bereikte hij misschien wel zijn grootste overwinning, toen hij de tiende etappe in de Tour de France won. Dit jaar fietst hij voor de vierde keer mee en zijn belangrijkste doel was de kopman van Radioshack naar de overwinning te brengen. Brajkovic kwam echter gisteren ernstig ten val en werd naar het ziekenhuis gebracht, dus misschien mag Paulinho dit jaar wel nogmaals voor een etappe overwinning gaan.

Lees ook:Paulinho wint tiende etappe tour
Lees ook:Portugal 18e op Songfestival
Lees ook:Portugal verliest van Argentinië
Lees ook:De beste Portugese DJ´s
Lees ook:Wielrennen: Volta a Portugal begonnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.