Queima das Fitas in Coimbra van start gegaan

Jaarlijks vindt in Coimbra de zogenaamde Queima das Fitas plaats, een evenement waarbij de universitaire studenten van de stad het einde van het academisch jaar vieren. Dit jaar wordt het voor de 110e keer gevierd en inmiddels is het evenement zo groot geworden dat het de hele stad op zijn kop zet. Om een snel idee van het gebeuren te geven: na de eerste nacht stond de teller van het aantal mensen dat zich in het ziekenhuis meldde op 25: achttien met alcoholvergiftiging, drie in elkaar geslagen en vier met snijwonden van gebroken glas. En  nog zeven nachten te gaan… Maar eerlijk is eerlijk, er worden ook nog andere dingen gedaan. Neem een kijkje als je in de buurt bent!

Het programma is zeer uiteenlopend. Er worden workshops en lezingen gehouden, er is een expositie over 110 jaar Queima das Fitas, je kunt een autoshow bezoeken en natuurlijk zijn er de Noites do Parque (nachten van het Park), waarin nacht op nacht feest wordt gevierd met optredens van allerlei bands en DJ´s. De afgestudeerde studenten zullen zich “presenteren” aan de stad door een traditionele rondrit door de stad, de verschillende faculteiten organiseren hun gala´s en er is een stierengevecht in Figueira da Foz. De eindeloze hoeveelheid aan activiteiten vind je op de website (in Portugees). Wat daar ook leuk is om te zien, zijn de vele verschillende affiches die in de loop der jaren zijn gemaakt voor de Queima.

Lees ook:Goedkoop slapen in Coimbra
Lees ook:Sinterklaas in Portugal
Lees ook:Funchal maakt zich op voor Bloemenfeest 2009
Lees ook:Duizenden bedevaartgangers naar Loulé
Lees ook:Wat te doen in Portugal in 2011?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.