Tuinen van het Queluz paleis heropent

In Sintra, niet ver van Lissabon en een absolute must-see in je vakantie, vind je het prachtige Palácio de Queluz, ook wel bekend als het Versailles van Portugal. Na twee jaar van restauratie en vernieuwing worden vandaag de tuinen van dit paleis heropend.  Meren, fonteinen, sculpturen in steen of ijzer, azulejos en veel bloemen zullen als vanouds te bewonderen zijn.

Het leukst is om het paleis te bezoeken op een woensdagochtend in mei, juni, juli, september of oktober, want dan kunt u de dressuurvoorstelling met de Lusitano paarden van de Escola Portuguesa de Arte Equestra meemaken. Wilt u echter niet de €5,- entree betalen kunt u op zondagen en feestdagen ook tot 14.00 uur gratis het paleis en de tuinen bezichtigen.

Lees ook:Bewonder de lusitano
Lees ook:Wonderen van Sintra: Palácio da Pena
Lees ook:Nieuwe pousada in Estoi opent deuren in Paasweekend
Lees ook:Festas de Lisboa: Jazz om elf uur
Lees ook:Voordeelpas voor toeristen in Porto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.