Uienfeest in Coimbra

Het is een honderden jaren oude traditie dat de uienboeren uit het gebied rond Cernache naar Coimbra trekken om hun uien te verkopen. Sinds een aantal jaren is deze traditie in ere hersteld. Gisteravond werd de Feira das Cebolas (vroeger Feira de São Barolomeu) officieel geopend, maar de hele dag hadden al zo´n 15 uienboeren zich verzameld op het Praça de Comércio.  Naast de verschillende soorten uien (rooie, gele, witte) worden ook vijgen, tomaten en bonen verkocht. De prijzen van de uienstrengen kunnen variëren tussen één en twaalf euro afhankelijk van het formaat. Er zijn strengen van wel 15 kilo, met meer dan 20 uien.

Naast de uienverkoop worden in de moderne versie van de Feira das Cebolas natuurlijk ook andere activiteiten georganiseerd rond muziek, gastronomie en traditionele spelen. Traditionele hapjes en zoetigheden zijn volop te krijgen en elf folklore dansgroepen zorgen voor animatie. Het uienfeest is nog tot komende zaterdag, 22 augustus, te bezoeken.

Lees ook:Boektip: Portugal Through My Eyes
Lees ook:Portugal niet te missen bestemming volgens Lonely Planet
Lees ook:Queima das Fitas in Coimbra van start gegaan
Lees ook:De mooiste Lusitano´s te zien in Golegã
Lees ook:Wonderen van Sintra: Feira de São Pedro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.