Wonderen van Sintra: Feira de São Pedro

Het wonderschone Sintra wordt in toeristische excursies vaak weggestopt in een half dagje. Véél te kort, want je kunt een volledige vakantie wijden aan de prachtige plaats die bol staat van cultuur, geschiedenis, natuur en strand. De hoogste tijd om uitgebreid aandacht te besteden aan de vele wonderen van Sintra. Vandaag deel 4: Feira de São Pedro de Penaferrim

Het ligt natuurlijk niet voor de hand om de markt van São Pedro de Penaferrim als vierde te noemen in de wonderen van Sintra, want we hebben nog zoveel grotere trekpleisters niet gehad. Toch noem ik het nu al, omdat het vaak zo leuk is juist andere dingen te zien dan de paleizen en kloosters waar de reisgidsen over schrijven. São Pedro de Penaferrim is één van de dorpen in de gemeente Sintra, waar tussen de tien- en elfduizend mensen wonen. Binnen dit dorp vallen de grote bezienswaardigheden Palácio da Pena en Castelo dos Mouros die je in eerdere delen van deze serie al bent tegen gekomen.

De feira de São Pedro is een markt die al sinds de twaalfde eeuw, toen de christenen nog in gevecht waren met de Moren, gehouden wordt. Je vindt er allerlei regionale produkten, zoals brood, kaas, zoetigheden en enchidos (worsten), maar ook antiek, ambachtelijke produkten, veel voorwerpen van tin, allerhande tweedehands artikelen en kleding. De markt is de perfecte gelegenheid om je te mengen onder de saloios die deze regio bewonen en kennis te maken met hun gebruiken. De feira wordt gehouden op het Largo D. Fernando II op iedere tweede en vierde zondag van de maand.

Lees ook:Wonderen van Sintra: Castelo dos Mouros
Lees ook:Middeleeuwse feesten
Lees ook:Oudste vlooienmarkt van Lissabon
Lees ook:De leukste Portugese webwinkel
Lees ook:São Martinho festiviteiten in Portimão

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.