Kersttip voor de kinderen: Óbidos

Deze maand in Portugal met de kinderen? Om helemaal in de kerstsfeer te komen mag je zeker het middeleeuwse kasteel in Óbidos niet missen. Het kasteel is altijd prachtig om te bezoeken (het werd gekozen tot één van Portugals zeven wonderen), maar van 28 november tot 3 januari wordt het omgetoverd tot een enorm kerstdorp. Je vindt er een ijsbaan, een grote draaimolen, springkussen, skipistes, treintjes en traditionele houten spelletjes. Maar natuurlijk kun je ook de kerstman bezoeken in zijn eigen huis en wemelt het van de elven! Verder zijn er verschillende shows rond dans, muziek en goochelkunst. Op de site vindt je meer info (helaas alleen in het Portugees) en een heleboel foto´s.

Lees ook:Kersttip: de grootste kerststal van het land
Lees ook:Acht dorpen van weleer
Lees ook:Middeleeuwse feesten rond het kasteel
Lees ook:De Portugese kerst
Lees ook:De Portugese bakker in Lissabon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.