Goedkoop slapen in Coimbra

Coimbra is dé studentenstad van Portugal. De studentenfeesten zijn berucht en animeren de hele stad, zeker de zogenaamde Queima das Fitas, het feest dat jaarlijks aan het begin van de maand mei plaatsvindt. De stad, gelegen aan de rivier de Mondego, heeft een fraai oud centrum met mooie gebouwen, zoals de universiteit (met de Biblioteca Joanina), de kathedraal en een drietal kloosters.

Voor wie een goedkoop onderkomen zoekt in deze stad kan terecht in het Grande Hostel. Gelegen in het oude centrum is het een ideale basis om de stad te verkennen. Naast de 2-,4-, en 8-persoonskamers is er een gezamenlijke keuken en woonkamer en een grote tuin. Vanaf €18,- per nacht per persoon kun je hier de nacht doorbrengen en een ontbijtje nuttigen.

Een andere goede en vooral bijzonder sfeervolle optie is de Bed&Breakfast Casa Pombal, ook gelegen in het historische centrum vn Coimbra.  Hier betaal je vanaf € 42,- per 2-persoonskamer per nacht, waarbij je eveneens een ontbijtbuffet krijgt. De Nederlandse eigenaresse kan je misschien de leukste plekjes van de stad vertellen!

Coimbra ligt ongeveer honderd kilometer van Porto, dus dat zou de meest voor de hand liggende aanvlieghaven zijn. Ook Lissabon kan, dat ligt op een afstand van ongeveer tweehonderd kilometer.

Lees ook:Goedkoop slapen in Porto
Lees ook:Eerste low cost design hotel in Porto: Star Inn
Lees ook:De sprookjeswereld van Bussaco
Lees ook:Goedkoop weekendje weg: Porto
Lees ook:Fado in Coimbra

Eén reactie op “Goedkoop slapen in Coimbra

  1. stark

    Hallo,
    De vriendin van onze zoon gaat volgend jaar voor 3 maanden studeren in Coimbra. Mijn vraag is waar kunnen zij en haar vriendin goedkoop wonen want zij hebben maar een beperkt budget dat de van de <hoge school hier in Belgie krijgen.
    Alvast bedankt

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.