Het bloeiende amandelbomen feest

Elk jaar, als de amandelbomen in bloei staan, viert Foz Côa feest. Het Festa da Amendoeira em Flor is één van de belangrijkste socioculturele evenementen van de regio en ook leuk voor de toerist om te bezoeken.

De festiviteiten duren maar liefst twee weken, dit jaar van 25 februari tot en met 13 maart. Een uiteenlopender programma kun je je nauwelijks voorstellen. Zo wordt er bijvoorbeeld een volleybaltoernooi gespeeld en gejaagd op everzwijnen, er is een fotografie wedstrijd, maar ook een internationale schaakwedstrijd. Folklore, muziek en gastronomie komen ook volop voor in het programma, evenals de belangrijkste attractie van het dorp, het Parque Arqueológico do Vale do Côa. Het volledige programma vind je hier. Let op: niet op alle dagen zijn er activiteiten. De belangrijkste dagen zijn de beide zaterdagen.

Lees ook:Veemarkt wordt groots volksfeest
Lees ook:Vakantiebeurs in Lissabon
Lees ook:Portugese week bij Volksabdij in Ossendrecht
Lees ook:Uienfeest in Coimbra
Lees ook:Kunst en cultuur in de straten van Faro

2 reacties op “Het bloeiende amandelbomen feest

    1. Willeke Koerhuis

      Realmente um site muito giro! Obrigada pela dica!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.