Middeleeuwse feesten rond het kasteel

Elke kerstvakantie is het kasteel van Óbidos het toneel van de kerstman en zijn elfen. Elk voorjaar staat het kasteel van Óbidos in het teken van de chocolade. En elke zomer doet hetzelfde kasteel dienst als het centrum van de Mercado Medieval (middeleeuwse markt). Waar is de middeleeuwse sfeer beter te proeven dan rond dit prachtige kasteel in dit schilderachtige stadje? Duik mee de Portugese geschiedenis in tijdens dit bijzondere feest.

Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag transformeert Óbidos zich tot middeleeuws dorp. Honderden figuranten kleuren de stad, Christenen en Moren gaan opnieuw de strijd aan met elkaar, de harp, luit en blokfluit galmen door de straten en de nar vermaakt het publiek dat geniet van een overheerlijk banket. Het is slechts een greep uit het uitgebreide programma dat de Mercado Medieval biedt. Het filmpje zegt eigenlijk alles. Heb je niet genoeg aan één dag? Huur dan een tent op de Middeleeuwse camping in Óbidos en maak er een middeleeuwse vakantie van.

Waar: het centrum van Óbidos, rond het kasteel
Wanneer: elke donderdag (17.00-00.00), vrijdag (17.00-01.00), zaterdag (12.00-01.00) en zondag (12.00-00.00) tot en met 24 juli
Entree: €7,-, kinderen onder de 12 gratis
Camping: €35,- per tent + €5,- per persoon (inclusief entree van de markt)
Website: www.mercadomedievalobidos.pt

Lees ook:Middeleeuwse feesten
Lees ook:De bloemenmarkt van Lissabon
Lees ook:Kersttip voor de kinderen: Óbidos
Lees ook:Slapen in een middeleeuws kasteel
Lees ook:Mercado do Bolhão: architectuur en verse groenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.