Ruraal toerisme: terug in de tijd

Kun je je niet voorstellen wat iemand in Albufeira te zoeken heeft? En heb je juist niet de behoefte om waterparken, winkelcentra en Nederlandse eetcafé´s in de buurt te hebben? Misschien is het rurale toerisme dan iets voor jou. Portugal biedt eindeloos veel mogelijkheden binnen deze vorm van toerisme. Mooie landhuizen middenin de bergen of de rivierdelta, ouderwetse kalksteenhuisjes tussen de lokale bevolking in kleine plattelandsdorpjes of rurale hotels; het is slechts een greep uit het aanbod. Een gebied wat zich er goed voor leent is het nationaal park Peneda Gerês, in het uiterste noorden van Portugal, bij de steden Braga, Viana do Castelo en Vila Real. Via de website van Adere kun je kiezen uit vele prachtige accommodaties. De site is ook in het Engels beschikbaar en je kunt direct reserveren.

Lees ook:De zeven wonderen der natuur: Parque Nacional da Peneda-Gerês
Lees ook:Ook grote bosbranden op Madeira
Lees ook:Toerisme onder druk door crisis
Lees ook:2009 zeer slecht jaar voor Algarve
Lees ook:Kortingen in het midden van Portugal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.