Goedkoop weekendje weg: Porto

(foto: pedalofilo, Flickr)

Nu Ryan Air dit najaar voor absurd lage prijzen vanaf Eindhoven op Porto vliegt, is het een goed idee om een weekendje weg in deze stad te boeken. Even weg van de Nederlandse herfst/winter. Het kost je niet veel geld, het is eens iets heel anders en er is genoeg te zien en te doen. De prachtige Douro rivier die door de stad kronkelt met de typische bootjes die de portvaten vervoeren vanuit Vila Nova da Gaia, de mooie bruggen (vooral de Dom Luís I met zijn boven- en onderrijlaag), de wijnkelders, de vele visrestaurants, de oude gevels in de Ribeira (de wijk op de werelderfgoedlijst van Unesco), de Torre dos Clérigos, (toren voor prachtig uitzicht), het Casa da Música (concertgebouw),  Serralves (museum voor moderne kunst), de boekhandel Lello e Irmão… Het is slechts een greep uit de mogelijkheden. Maar als je gewoon wilt shoppen en stappen kan dat natuurlijk ook prima in Porto.

Als je echt lowbudget wilt doen, kun je ervoor kiezen te slapen in het Oporto Poets Hostel. Het is een hostel in het centrum van de stad waar je kunt kiezen tussen gemeenschappelijke kamers of privé kamers. Die laatste heb je zelfs al voor 25 euro per persoon per nacht. Mocht je het niet erg vinden iets buiten het centrum te zitten kun je ook kiezen voor het low cost design hotel Star Inn waar je al eerder over kon lezen op dit blog. Dit is meer luxe voor een prijs rond de 30-40 euro per kamer per nacht.

Dus als je het een beetje slim aanpakt kun je voor nog geen € 150,- (vliegen én slapen) lekker van maandag tot en met vrijdag naar Porto. Check het volgende filmpje voor een indruk:

Lees ook:Goedkoop slapen in Porto
Lees ook:Bijzonder slapen in hartje Lissabon
Lees ook:Goedkoop slapen in Coimbra
Lees ook:Drie hostels Lissabon verkozen tot de beste
Lees ook:Eerste low cost design hotel in Porto: Star Inn

Eén reactie op “Goedkoop weekendje weg: Porto

  1. johan

    Na Eindhoven en Charleroi wordt nu ook Weeze verbonden met Porto. Deze nieuwe route start op 27 oktober en er zal drie keer per week – op dinsdag, donderdag en zaterdag – worden gevlogen.

    Weeze ligt net over de grens in Duitsland op een half uur rijden van Venlo en Nijmegen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.