Beelden van Torre de Moncorvo

Deze week schreef ik hoe de noordelijke Douro-regio van Portugal ook wel het “nieuwe Toscane” wordt genoemd, door de toenemende belangstelling van toeristen voor het gebied. En terecht, want het is er absoluut prachtig. De kronkelende rivier, de wijngaarden en de traditionele dorpen zijn een uitstekende bestemming voor de toerist die van natuur en cultuur houdt. Eén van de plaatsen waar de rivier langs stroomt is Torre de Moncorvo, een gemeente die bestaat uit zeventien verschillende dorpen en ongeveer 3.000 inwoners telt. Aníbal Gonçalves houdt een blog bij over de regio, waar hij vooral veel prachtige foto´s laat zien. Voor Portugees lezenden: descobrirmoncorvo.blogspot.com. In onderstaand filmpje zie je een verzameling van zijn foto´s:

Lees ook:Acht dorpen van weleer
Lees ook:Treinreis: bloeiende amandelbomen
Lees ook:Lissabon en de Taag
Lees ook:Monte Gordo kampt met muggenplaag
Lees ook:Jacuzzi in de wolken

2 reacties op “Beelden van Torre de Moncorvo

 1. Sandra

  My hometown!! Leuk dat je dit plaatste!
  Ik zet een item in onze nieuwsbrief over jullie blog!

  Groetjes,
  Sandra

    /   Beantwoorden  / 
 2. francisca

  IK MISSS DIE TIJDEN IN PORTUGAL:( LOVE PORTUGAL MIJ LAND

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.