Het mooiste café van Porto

Al sinds het begin van de twintigste eeuw is één café toonaangevend en uniek in Porto: Café Majestic. Je mag het absoluut niet overslaan bij een bezoek aan de stad. Ontstaan als Café Lusitano in 1853, werd het na een aantal naamswijzigingen in 1922 uiteindelijk Café Majestic. Het was een café voor de elite, de bourgeoisie van de stad. Schrijvers en kunstenaars brachten er uren door, discussiërend over de belangrijke zaken van het leven.
In 1964 werd het gesloten, nadat het in de loop van de tijd in verval was geraakt. Gelukkig werd in de jaren tachtig het belang van het café als cultureel erfgoed erkend en werd er gewerkt aan het herstel van het oorspronkelijke jaren twintig interieur. De heropening vond uiteindelijk plaats in 1994. Het donkere hout, de marmeren vloer en tafels, het lederen meubilair en de kristallen spiegels hebben het Belle Époque café in haar oude glorie hersteld. Exposities, boekbesprekingen en pianoconcerten brengen ook de cultuur en kunsten terug naar Majestic.

Rua Catarina
Open van 09.30 – 24.00 uur
www.cafemajestic.com

Lees ook:Jazz van weleer in Lissabon
Lees ook:Café Aliança gesloten
Lees ook:Feesten in de Baixa van Porto
Lees ook:Eerste Prada winkel in Lissabon
Lees ook:Vissersfeest in Albufeira

0 reacties op “Het mooiste café van Porto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.