Grootste kerstmannenoptocht ter wereld

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen: de kerstmannenoptocht van Porto. Een stoet die wordt voorafgegaan en wordt afgesloten met een dubbeldekker voorzien van sneeuwkanonnen. En daartussen? Duizenden kerstmannen en kerstvrouwen, die hopen samen een nieuwe notering in het Guiness Book of Records te bereiken. En het is gelukt, want dit jaar waren het er 14.963!

In 2008 liepen 14.230 mensen in het rood en wit verkleed mee in de optocht. Vorig jaar begonnen 19.000 kerstmannen aan de tocht van drie kilometer, maar bereikten “slechts” 14.472 ook daadwerkelijk het einde van het parcours. De desfile do Pais Natal 2010 had als doel om de vijftienduizend deelnemers te halen, maar helaas ontbraken er zevenendertig. Misschien een idee om de Portugezen volgend jaar een handje te helpen het doel te bereiken? Naast de vele kerstmannen in de optocht trekt Porto jaarlijks ook nog rond de honderdvijftigduizend toeschouwers tijdens het desfile. Als je er eens bij wilt zijn hou dan deze website in de gaten.

Lees ook:Funchal maakt zich op voor Bloemenfeest 2009
Lees ook:Man valt dood tijdens optocht
Lees ook:De Portugese kerst
Lees ook:Oud & Nieuw Tip: De grootste champagnetoast ter wereld
Lees ook:25 jaar hulp aan kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.