Goed(koop) slapen in Braga

Het ene goedkope hotel is het andere niet. Soms kom je terecht in een klein, donker kamertje waar het bed al kraakt als je er naar kijkt, soms is de kamer prima, maar hoef je op het gebied van service niets te verwachten. Voor wie in Braga wil overnachten en positief verrast wil worden moet kiezen voor het Bragatruthotel! Dit lowbudget hotel geeft je meer dan waar voor je geld.

Toen ik een nachtje in het Bragatruthotel – toen heette het nog Residencial São Marcos – in Braga boekte verwachtte ik eigenlijk niet veel bijzonders. Ik had al eens in Hotel Dom Vilas in Braga geslapen en had iets soorgelijks in gedachten, namelijk oud, slecht onderhouden, maar wel vriendelijk personeel. Het Bragatruthotel bleek echter van een ander kaliber. De vriendelijkheid klopte: de Spaanse gastvrouw en Portugese gastheer geven je direct een welkom gevoel. Ze gaan tot het uiterste om je een prettig verblijf te geven, zonder echter dweperig te worden.

De kamer verraste mij ook. Natuurlijk is het geen vier sterren kamer en ook niet het nieuwste van het nieuwste, maar het is absoluut meer dan wat je zou verwachten bij deze prijs. Op het bed ligt een lekkere badjas op je te wachten. Er is een koelkastje en alles staat klaar om een kopje thee te zetten. De badkamer heeft een fohn en een weegschaal en alles is schoon en kleurrijk. Daarbij komt dat deze Residencial geweldig gelegen is in één van de winkelstraten in het centrum van Braga. Alles is dus op loopafstand! Het ontbijt was ook een pluspunt. Er kwam zoveel op tafel dat de tafel te klein werd. En in tegenstelling tot het vieze gelige sap dat de meeste hotels als sinaasappelsap serveren krijg je hier échte verse jus d’orange!

Kortom: Residencial São Marcos is een aanrader voor wie goed(koop) wil overnachten in het centrum van Braga. Voor iedereen die naar Braga gaat tijdens Semana Santa (de week voorafgaand aan Pasen) zou ik ook adviseren hier te slapen, want vanuit het raam kun je ‘s avons de processies voorbij zien komen (niet alle kamers zijn aan de straatkant, dus je moet wel een beetje geluk hebben).

Lees ook:Expresso verkiest The Vine tot beste hotel van het land
Lees ook:Bijzonder slapen in hartje Lissabon
Lees ook:Eerste low cost design hotel in Porto: Star Inn
Lees ook:Hotel Britania onder beste van de wereld
Lees ook:Hotel in Vilamoura beste van Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.