Kippenvel in de bottenkapel van Alcantarilha

De meeste mensen trekken een vies gezicht bij het horen over de zogenaamde bottenkapellen. Er zijn er verschillende te vinden in Portugal. Monniken maakten deze kapellen van de skeletten in het dorp, om de bezoekers te herinneren aan de vergankelijkheid. De kapel in Evora is de bekendste, maar naar mijn idee lang niet de mooiste. De kapel van Evora is groot en wekt een moderne indruk, ondanks haar eeuwenoude bestaan. De botten zijn verstopt achter glas en bordjes die uitleg geven in allerlei talen leiden de aandacht af van de lugubere sfeer.

Je krijgt veel meer kippenvel in de kapel van Alcantarilha. Dit kleine, gemoedelijke dorpje ligt in het midden van de Algarve. De bottenkapel maakt deel uit van de Igreja Nossa Senhora da Conçeição. De kapel stamt uit de 16e eeuw en is gemaakt van meer dan 1500 skeletten. Pas op, want het is zo klein dat je bijna de botten moet aanraken om binnen te kunnen staan. Het gebrek aan kunstlicht geeft het een extra onheilspellende sfeer. Om de kapel te vinden kun je bordjes Capela dos Ossos volgen in het dorp.

Lees ook:Duizenden bedevaartgangers naar Loulé
Lees ook:De zonsondergang van Senhora da Rocha
Lees ook:Hoe zit het met die kerk in Olhão?
Lees ook:Routetip: de waterrijke Alentejo
Lees ook:Albufeira in religieuze sferen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.