Prachtige wandeling in de Algarve: Fonte de Benémola

Het is lente, dus als groeit en bloeit. Iedere natuurliefhebber in de Algarve zou het binnenland moet intrekken om de wandeling van Fonte de Benémola te maken. Je vindt deze route vlakbij Querença, een klein traditioneel dorp, waar veel toeristen komen. De wandelroute is echter veel minder bekend bij de toeristen, terwijl het absoluut prachtig is. De route is eigenlijk een cirkel van zo´n vijf kilometer rond de Ribeira da Menelva, een kleine stroom, die ook tijdens de wandeling overgestoken dient te worden. Tijdens het lopen wordt u vergezeld door het gekwaak van de kikkers in het water en de geur van de kruiden en bloemen.

De flora op deze route is zeer gevarieerd. Zo zie je bij de bedding behalve riet en braamstruiken ook de wilg en de es. Op de hoger gelegen hellingen van de vallei zie je een meer Mediterrane flora met de johannesbroodboom, de arbutus (aardbeiboom), rozemarijn en lavendel. Dit is uiteraard slechts een greep uit het grote aantal bomen, planten en kruiden in het gebied.

Daarnaast is er ook interessante fauna. De kikker is het meest aanwezig door het lawaai dat hij maakt. Wie je niet snel zult tegenkomen is de otter. Ze worden weinig gezien, maar de sporen die hij achterlaat verraadt zijn aanwezigheid. Verder zijn er twee kolonies vleermuizen die leven in grotten langs de rivier. Ook zijn er vele verschillende vogelsoorten te horen tijdens de wandeling.

De enige persoon die op de route woont is de mandenmaker. Bij hem kun je kijken hoe er met de hand manden worden gevlecht en natuurlijk kun je ze ook kopen. Kortom, zorg dat je voor het begin van de hete zomer naar Fonte de Benémola gaat!

Lees ook:Otter Eureka en de tocht met het rugzakje
Lees ook:Duizenden bedevaartgangers op weg naar Fátima
Lees ook:Favoriete restaurants: Casa da Fonte, Albufeira
Lees ook:Jazz van weleer in Lissabon
Lees ook:Eén van Portugal´s mooiste dorpen: Piódão

0 reacties op “Prachtige wandeling in de Algarve: Fonte de Benémola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.