Stappen in Albufeira (deel I)

De eindexamens zijn nu nog in volle gang, maar over niet al te lange tijd zit het er dan echt op. Tijd voor vakantie natuurlijk en Albufeira is één van de mogelijkheden voor een eindexamenreis. Mocht jij één van de de gelukkigen zijn die straks naar Faro vliegt, dan wil je natuurlijk ook weten waar je al je examenstress er uit kan dansen/sjanzen/drinken.

Albufeira bestaat uit twee centra: het oude centrum en Praia da Oura. In zijn algemeenheid kun je zeggen dat het publiek in het oude centrum een iets hogere gemiddelde leeftijd heeft en iets internationaler is dan in Praia da Oura, wat eigenlijk het domein is van de Britten. Vandaag zullen we aandacht besteden aan het oude centrum. Een volgende keer zal ook Praia da Oura aan bod komen.

Het uitgaansleven van het oude centrum bevindt zich in de zogenaamde barstraat (Rua dos Bares), die ongeveer loopt vanaf het vissersstrand tot het plein. Het zijn allemaal redelijk kleine barretjes, waar je binnen kunt dansen of buiten op het terras kunt zitten en waar de muziek over het algemeen hetzelfde is (bijv. Vegas Bar, Classic, Twist, Domino´s, Atrium). De Piccadilly Bar is extra klein en neigt wat meer naar de R&B kant. Daarnaast zijn er twee bars die zich meer richten op de rock, namelijk Snoopy´s (aan het strand en met meer Portugezen) of het Rock Café (op het plein en met heel veel live muziek). Het modern ingerichte bar/restaurant BANK is een mengelmoes: vaak treden er bands op, maar als die stoppen wordt er geswitched naar dance muziek. Hier komen ook relatief veel Portugezen en wat oudere bezoekers. Leuk detail: je kunt je glas koel houden op de bar door de rand van ijs die er in ligt. Wil je Karaoke zingen moet je goed opletten, want de Karaoke Bar heeft een ingang links van het Atrium, die je naar de bovenverdieping brengt.

Voor de liefhebbers van de Nederlandse kroegen: in het smalle steegje van de barstraat naar het plein vind je het zeer bekende feestcafé Bloopers. Hou je meer van bruine kroeg kun je het Nederlandse Ricky´s vinden in het steegje aan de andere kant van het plein (richting taxistandplaats). Daar vind je trouwens ook lekkere Nederlandse snacks mocht je niet even zonder kunnen…

Als je van caipirinha´s houdt moet je naar het barretje waarvan de naam altijd een beetje onduidelijk is (verandert namelijk regelmatig). Je vindt dit barretje als je van het plein naar het tunneltje naar het strand loopt, aan de linkerkant. Van het interieur moeten ze het niet hebben, maar de caipirinha wordt hier op traditionele wijze gemaakt en zal je minder kosten dan de “nepperds” van de gewone bars.

De, naar mijn smaak, mooiste tent in het oude centrum is de Buhba Bar. Hier is écht aandacht besteed aan het interieur. Je hebt er ook een geweldig dakterras waar je kunt loungen. De muziek zit in de dance/house hoek en de bar wordt ook vaak bezocht door Portugese tieners. Je vindt de Buhba in hetzelfde steegje als de Bloopers.

Wordt vervolgd…

Lees ook:Stappen in Albufeira (deel II)
Lees ook:Oldtimers in Albufeira
Lees ook:Avro maakt programma over Nederlandse arts in Algarve
Lees ook:De hipste dansfeesten van de Algarve
Lees ook:Algarve: sfeervol Carvoeiro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.