Stappen in Albufeira (deel II)

FOTO: €LJ (Flickr)

Nadat eerder op dit blog het oude centrum van Albufeira is besproken volgt hier een verslagje van de uitgaangsgelegenheden in het gedeelte Praia da Oura. Dit deel van het dorp is duidelijk het domein van de Britten. Die kom je in overvloed tegen en dan vaak in beschonken staat… Zij komen echter vooral in de straat die de naam “Strip” draagt, terwijl daarbuiten ook nog het één en ander te vinden is.

De “Strip” zelf heeft weinig variatie in muzieksoort en sfeer. De grotere bars als Reno´s, La Bamba en de Matt´s draaien over het algemeen de gangbare popmuziek. Voor de liefhebbers heeft de Matt´s een stier buiten staan die je kunt berijden (geen echte uiteraard). Op de hoek vind je de Wild&Co, waar je danseressen kunt bewonderen op de bar en de barmannen kunstjes zouden moeten kunnen doen. Het mislukt helaas nogal eens. O Espelho is onder de Nederlanders bekend als Hennie´s bar en is bekend als de bar voor homoseksuelen. Natuurlijk is er ook Liberto´s, de plek waar je in augustus bekende voetballers kan spotten, met een aziatisch sfeertje. Nieuw in Oura is de club Heaven, waarvan deze zomer zal blijken of het een succes is of niet.

Buiten de Strip vind je veel kleine kroegjes. Voor de liefhebbers is er Nederlands feestcafé Celebrations (alleen geopend tijdens hoogseizoen). In dezelfde straat vind je nog een aantal kleine barretjes. Daarnaast vind je ook twee discotheken die tot later open blijven. Als je naar het strand van Oura loopt kom je langs Capitulo V. Dit is een discotheek waar voornamelijk Portugezen komen; bij toeristen is het vrij onbekend. Wel bekend onder toeristen is de Kiss. Dit is de plaats waar iedereen zich verzameld als de gewone bars sluiten, dus kom er niet voor een uurtje of drie.

Have fun!!

Lees ook:Stappen in Albufeira (deel I)
Lees ook:Hamburgers en milkshakes
Lees ook:Algarve bang voor besmettingen Mexicaanse griep uit Engeland
Lees ook:Favoriete restaurants: Clube de Pesca in Albufeira
Lees ook:Nederlandse artiesten in Albufeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.