Middeleeuwse feesten in Silves

Eén van de leukste evenementen van de Algarve (van de vele in augustus) zijn de Middeleeuwse feesten in Silves.  Het oude centrum van de stad met smalle straatjes en het imposante kasteel leent zich uitstekend voor een middeleeuws decor. De negen dagen die het evenement duurt nemen je mee naar een reis door de rijke geschiedenis van Silves.

De vroegere hoofdstad van het Moorse Al-Gharb zal herleven in bijvoorbeeld een geïmproviseerde moskee en de vele Noord-Afrikaanse handelaren. Later in de tijd zullen echter de christenen de Moren verslaan en verdrijven. Met theater, ruitergevechten en vele figuranten in de stad word je meegenomen terug in de tijd. Je kunt op strobalen genieten van een stoere maaltijd met vlees, boerenbrood en natuurlijk een kruik bier. Laat ook tarot kaarten leggen of je hand lezen bij de heksen (alles wat de heks van vorig jaar mij zei klopte!) én vergeet niet je moderne euros om te wisselen voor xilbs (met de makkelijke wisselkoers 1:1). De festiviteiten begonnen afgelopen 8 augustus en zullen nog tot 16 augustus duren (van 18.00 uur tot 01.00 uur). Meer info klik hier.

Lees ook:Middeleeuwse feesten
Lees ook:Downhill fietsen middenin de stad
Lees ook:Romeinse villa ontdekt in Silves
Lees ook:Zelf maken: Camarão com Cerveja
Lees ook:Semana Santa in Braga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.