Duizenden bedevaartgangers naar Loulé

Komende zondag vindt in Loulé het Festa da Mãe Soberana, of ook wel het Festa Grande,  plaats. Dit religieuze feest bestaat al sinds de zestiende eeuw en heeft als hoogtepunt de processie waarin de patroonheilige van de stad van de kerk in het centrum naar haar woonplaats in de kapel even buiten de stad gedragen zal worden. Dit jaarlijkse evenement trekt duizenden bedevaartgangers, toeristen en andere nieuwsgierigen naar deze stad in de Algarve.

Om 10.00 uur beginnen de festiviteiten met de eucharistieviering in de Igreja de São Francisco. Om 11.00 uur zal het heiligenbeeld van Nossa Senhora da Piedade in processie naar het Largo do Monumento Engº Duarte Pacheco worden gedragen, waar om 11.45 uur een volgende mis zal worden opgedragen, gericht op kinderen en jongeren. Om 16.00 uur volgt een tweede mis bij het monument, in het bijzijn van de bisschop van de Algarve. Daarna begint de grote processie, waarbij acht mannen het zware beeld de steile helling naar de kapel opdragen, gevolgd door duizenden mensen. De muziek en het geloof van de bedevaartgangers zouden de acht dragers de kracht geven de Maagd naar boven te brengen. Om 22.30 uur wordt het feest afgesloten met een groots vuurwerk.

De Ermida de Nossa Senhora da Piedade is een opvallende koepelvormige kapel, die vanaf de snelweg A22 goed te zien is. Op de Paaszondag werd de heilige vanaf deze kapel naar de São Francisco kerk in de stad gebracht. Dit wordt het Festa Pequena (kleine feest) genoemd.

Lees ook:Albufeira in religieuze sferen
Lees ook:Festas do Mar in Cascais
Lees ook:De Romaria van Nossa Senhora d´Agonia
Lees ook:Hoe zit het met die kerk in Olhão?
Lees ook:Kippenvel in de bottenkapel van Alcantarilha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.