Europese motorrijders verenigen zich in Faro

Ben je dit weekend in de Algarve en ben je een motorliefhebber? Meng je tussen duizenden bikers uit heel Europa tijdens de 29ste Concentração Internacional de Motos de Faro. Naar verwachting zullen 20.000 motorrijders en nog eens duizenden overige bezoekers het terrein bij het Ilha do Faro (vlakbij de luchthaven) aandoen. Motor rijden en motors bekijken, drinken, eten en muziek luisteren zijn de ingrediënten voor komend weekend.

De organisatie is in handen van de motorclub van Faro. Wat weinig mensen misschien weten is dat de motorrijders van Faro altijd druk zijn met inzamelingsacties. Een aantal jaar geleden werden er volop dopjes van waterflesjes bewaard, waarmee uiteindelijk gespaard werd voor rolstoelen, die bedoeld waren voor motorrijders die onfortuinlijke ongelukken hadden gehad. Vandaag was het resultaat zichtbaar van een meer recente inzamelingactie: de Moto Clube de Faro gaf het Portugese Rode Kruis twee voertuigen cadeau: één transportbus en één ambulance.

De motorrijders zijn zich bewust van hun kwetsbaarheid en het belang van goede en snelle medische hulpverlening. Zeker tijdens het motorweekend wil er wel eens een ongelukje gebeuren. Daarom staat er een mini ziekenhuis aan de ingang van de Concentração, waar onder meer 36 doktoren, 36 verpleegkundigen, vier ambulances en twee ambulance-motors er alles aan zullen doen de schade te beperken.

De Concentração begint vandaag en duurt nog tot en met zondag. Meer info: www.motoclubefaro.pt

Lees ook:Motorweekend in Faro weer begonnen
Lees ook:Kettingbotsing met vijftig auto´s eist vijf levens
Lees ook:Nieuw ziekenhuis in Algarve
Lees ook:Drie mensen overleden in wijntank
Lees ook:Rennen voor Portugal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.